Претражи овај блог

четвртак, 16. мај 2013.

РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У БИБЛИЈУ - Дидје Декоан


Библију у мом раном детињству представљала је танушна књижица под насловом Света историја, у којој су описана бурна збитија неколико јунака из древних времена, као и њихови односи са једним Богом који се мешао у све небеске и земаљске ствари и притом за себе говорио да је љубоморан и склон гневу.

Деценијама касније, моја Библија одраслог човека говори о целом свету и обраћа се целом свету. Она ме је водила у Свету земљу, код штампара из венецијанског гета, у Дура Европос, у памучна поља Бајбл Белта, у Вавилон, на падине Арарата, код амиша, у пећине Кумрана, на путеве којима су ходили они који су трагали за Едемским вртом, Адамом и Евом.

Моје звезде водиље на том великом путовању кроз простор и време биле су оне Библије чије сам странице прелиставао током живота: Библија сиромашних, сељачка Библија, Ђаволова Библија, Волтерова Библија, Сребрна Библија, Библија Марсела Карнеа, Библија последњег Мохиканца, low cost Библија, Библија гидеонита, Библија црног човека, који тврди да су сви библијски ликови, од Мојсија до Исуса, били црни и, напослетку, потресна Библија-витраж коју је Марк Шагал насликао у спомен на младу утопљеницу.

Дидје Декоан

превео Милан Комненић
цена: 1.728,00 РСД

Нема коментара:

Постави коментар