Претражи овај блог

понедељак, 22. април 2013.

Семинар „Практична примена Законика о кривичном поступку са судском праксом“


У Конференцијској сали Правног факултета Универзитета у Београду у суботу, 20. априла, организован je семинар с темом „Практична примена Законика о кривичном поступку са судском праксом“.

Организатори семинара били су Правни факултет Универзитета у Београду и Гласник, а учесницима су се најпре обратили проф. др Сима Аврамовић, декан Правног факултета и мр Миодраг Радојевић, уредник Гласникове Правне библиотеке.


Међу предавачима су били истакнути стручњаци у овој области – Проф. др Горан П. Илић, проф. др Милан Шкулић, др Слободан Бељански, адвокат, и судије др Миодраг Мајић и мр Александар Трешњев. Они су присутне упознали са новим законским решењима која ће се примењивати у пракси, као и са теоријским сагледавањем одређених питања, укључујући домаћу и инострану судску праксу у кривичном поступку.

Законик о кривичном поступку представља један од најважнијих системских закона у области кривичног законодавства. Семинар је свим учесницима пружио могућност упознавања са новим процесним решењима, сагледавајући досадашња искуства у примени Законика о кривичном поступку у поступцима за организовани криминал и ратне злочине.

У непосредној комуникацији са предавачима, учесници семинара били су у прилици да изнесу своје дилеме, укажу на добре стране појединих процесних решења, али и да истакну проблеме који су уочени у досадашњој примени.

Нема коментара:

Постави коментар