Претражи овај блог

понедељак, 13. јун 2011.

Одржан Гласников салон књига

Одржан Гласников салон књига

13. Јун 2011.

Гласник је минулог викенда организовао салон књига у галерији „Прогрес“ за време којег су посетиоци имали прилику да се друже са писцима, преводиоцима и уредницима који су потписивали и продавали своја издања по промотивним ценама.

Гости, али и домаћини Гласниковог салона књига били су: Марина Рајевић Савић, Гојко Тешић, Душан Павловић, Перо Симић, Бошко Мијатовић, Јовица Аћин, Александра Манчић, Предраг Крстић, Петар Арбутина, Тања Мишчевић, Горан Петровић, Милета Продановић, Милан Ђурић, Срђан Вучинић, Светлана Пејић, Бранко Кукић, Славиша Орловић, Илија Вујачић, Мирјана Д. Стефановић, Гојко Тешић, Петар Лазић, Светислав Басара, Слободан Шијан, Бисерка Рајчић, Зоран Пановић, Мирослав Јосић Вишњић и други.

Међу гостима салона био је и глумац и драматург Љубивоје Тадић који се појавио у улози аутора три драматизације књига у издању Гласника.

Тадић, који је у фази пуштања браде да би што уверљивије глумио винопију, рекао је да се управо припрема за премијеру драматизације Речника заљубљеника вина Бернара Пивоа која ће бити одржана 25. јуна у Кући Ђуре Јакшића.

„Дијалог двојице винољубаца сам насловио ’Винске веселице’, а партнер ми је проф. др Слободан Јовић, наш најпознатији енолог који веома лепо пева и прати себе на гитари, а сада ће се опробати и као глумац“, казао је Тадић.

Он је додао да ће реприза бити изведена 26. јуна и да је то продукција позоришта „Огледало“ и Гласника који је показао спремност да подржи успешан спој литературе и театра.

„До сада смо заједнички продуцирали Личну историју Добрице Ћосића и дело Српски писци и сликари Радована Поповића које смо играли у више градова Србије, а за Дан Гласника, 13. август, припремам драматизацију Политичког гробља Славољуба Ђукића“, најавио је он.

Он је, иначе, за истог издавача снимио, са колегиницом Вјером Мујовић, књигу Арчибалда Рајса Чујте Срби! Чувајте се себе у оквиру новопокренуте едиције Звучне књиге.

Публициста Перо Симић открио je ексклузивну вест да се његова књига Тито феномен 20. века преводи на немачки и биће представљена на јесењем Сајму књига у Франкфурту.

Гласник је већ објавио њена два издања, а са првим у издању „Новости“ и издањима у свим бившим југословенским републикама достигла је тираж од 58.500 примерака.

Он је додао да са колегом из Хрватске Звонимиром Деспотом, са којим је заједно приредио збирку архивских докумената Тито – Строго поверљиво, припрема електронску књигу о Титу на енглеском језику какве још нема на тржишту.

Поред тога, Симић са некадашњим аутомобилским асом Иваном Рилом ради на сценарију за документарни филм Тито и аутомобили за који је као спонзор заинтересована компанија која израђује „Мерцедес“ пошто је Тито 1910. радио у „Дајмлер-Бенцу“.

Симић већ ради и на четвртом издању књиге Тито – Феномен 20. века у коме ће бити између 400 и 500 нових чињеница до којих је дошао у међувремену откако је објављено прво Гласниково издање.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/odrzan-glasnikov-salon-knjiga

Нема коментара:

Постави коментар