Претражи овај блог

петак, 6. јун 2014.

КОД СРПСКОГ ПИСЦА - Миодраг Раичевић

ЕВО ШТА ВАМ ТРЕБА


Каква кулинарска гозба! Раблеовски речено: „И мљац и гуц!“ Миодраг Раичевић је окупио више од сто двадесет писаца свих генерација, са разних страна, да по својој вољи напишу или рецепте у које би додали мало књижевности или књижевне текстове у које би уденули своје гастрономско умеће. Понављам, ако вам је којим случајем промакло
или ако сте мислили да је штампарска грешка: више од сто двадесет писаца. Овде, где гужва настаје када се око истог окупе три човека. Уживајте у друштву!

Каква језичка трпеза! Уз сагласност приређивача и лектора, писцима је остављено да пишу онако како се у њиховом крају говори, без много „пасирања“ кроз језичке норме. Па се тако ова трпеза полако ширила, раширила и као сама од себе поставила од Бања Луке до Пирота, од Суботице до Херцег Новог! Овде, где се и од различитих облика речи „кафа“ увек неко загрцне. Уживајте у језичком обиљу!

Каква књига! Можда није могуће применити баш сваки рецепт, можда негде нису поштована кулинарска правила... Али, као што је познато, и права књижевност и право кулинарство настају у оном тренутку када се правила одбаце, када се нешто по своме „дометне“, макар за прстохват. Уживајте у слободи!


 Напослетку, какав је и ред на крају сваког рецепта — ево шта вам треба: књига КОД СРПСКОГ ПИСЦА, са поднасловом КУХИЊСКА ДЕЛА, али пре свега, не заборавите једно: за најлепши ручак није најважније шта је на столу, у чинији или на тањиру, већ се лепота крије у наоко обичном чину међусобног додавања чинија и тањира. Уживајте и у додавању!


прво издање, 2011.
 19 х 25 цм, 360 стр.,
броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0975-0
Цена: 1.210,00 РСД

Акција траје до истека залиха

Нема коментара:

Постави коментар