Претражи овај блог

понедељак, 26. децембар 2011.

На Коларцу представљено шест томова ПСИХОДИНАМИЧКЕ ПСИХИЈАТРИЈЕ

22. Децембар 2011.

У Малој сали Коларчеве задужбине је у среду, 21. децембра организовано представљање шестотомног енциклопедијског уџбеника Психодинамичка психијатрија, уредника проф. др Љубомира Ерића.

Oсим уредника издања, говорили су Иванка Јовановић Дуњић, Вида Ракић Глишић, Александар Димитријевић и Илија Вујачић.

Шестотомни уџбеник Психодинамичка психијатрија је најсавременији приказ психијатрије која негује традицију психоанализе. У светлу најновијих достигнућа у психијатрији и истраживањима мозга, Психодинамичка психијатрија поново заузима место једне од главних струја и враћа се на сцену захваљујући ширини својих интеграционих капацитета. Уџбеник су написали најпознатији психијатри и психолози, психоаналитички и психодинамички психотерапеути, добри познаваоци савремене динамичке психијатрије, њих укупно 40, из земље и иностранства.

Пројекат започет 2008. године првим томом Психодинамичке психијатрије – Историја, основни принципи, теорија, данас обједињује шест књига: том II – Теорија страха и стање страха; том III – Хумана сексуалност, сексуални и родни поремећаји, контроверзе хомосексуалности, том IV – Поремећаји личности, том V – Соматоформни, дисоцијативни и поремећаји расположења и том IV – Психодинамички приступ у психотерапији.

Током 2011. године објављена су последња два тома Психодинамичке психијатрије.

Соматоформни, дисоцијативни и поремећаји расположења – V том, пружа доказе зашто је депресија болест овог века и представља савремено тумачење психосоматских поремећаја и траума. Књига је актуелна и обухвата поред традиционалних теорија и најсавременије погледе на односну психопатологију. Илустрована је сликама аутора који су иноватори у теоријама психопатологије или у лечењу.

Психодинамички приступ у психотерапији – VI том, доноси прилоге који објашњавају психодинамички приступ психотерапији. Овај том се заснива на теоријским основама које су излагане у претходним томовима књиге и представља дефинитивно заокруживање тематике у вези са психодинамичком психијатријом.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/na-kolarcu-predstavljeno-sest-tomova-psihodinamicke-psihijatrije

Нема коментара:

Постави коментар