Претражи овај блог

петак, 22. фебруар 2013.

Представљање Гласникових књига о Београду



У суботу, 23. фебруара, у 13.30 часова у оквиру Сајма туризма на штанду ТОБ-а биће представљене три Гласникове књиге о Београду. 

Узбудљиво путовање кроз векове забележено у Гласниковим издањима представља својеврсни времеплов града у слици и речи. Кроз стари Београд Димитрија Ђорђевића водиће нас приређивач књиге Милорад Јовановић. Београд испод Београда откриће Зоран Николић причом о лагумима, која је недавно објављена и на енглеском језику и тако добила могућност да постане најлепши сувенир из Београда. На крају својеврсног књижевног путовања кроз време заблистаће Светла велеграда Латифа Адровића – фото-монографија која нам открива раскошну лепоту и скривене кутке Београда ноћу.



Књижевни времеплов представиће нам чаролију града која траје вековима, а коју су његови хроничари, какав је био Димитрије Ђорђевић, бележили у другој половини XIX и почетком XX века; истраживачи Зоран Николић и Видоје Голубовић откривали су у другој половини XX и почетком XXI века, а Латиф Адровић je, зауставивши време, овековечио на својим фотографијама одраз садашњости. 


Нема коментара:

Постави коментар