Претражи овај блог

уторак, 28. јануар 2014.

Гласник на 6. Сајму правне књиге

На Правном факултету Универзитета у Београду 26. и 27. јануара, у оквиру традиционалних „Светосавских дана“, организован је и 6. Сајам правне књиге, током којег су била изложена и издања објављена у оквиру Гласникове Правне библиотеке, која су могла да се купе с попустом од 25 одсто.  

Током 6. Сајма правне књиге, у понедељак, 27. јануара, у Конференцијској сали Правног факултета, представљена је и књига Појам права Херберта Харта, недавно објављена у издању Гласника, о којој су говорили проф. др Драган Митровић, управник Центра за издаваштво Правног факултета, Миодраг Радојевић, уредник Гласникове Правне библиотеке и преводиоци књиге – доц. др Горан Дајовић и проф. др Душан Врањанац.

Гласник и Правни факултет Универзитета у Београду, у оквиру своје дугогодишње успешне сарадње, објавили су бројне наслове из области правне литературе, а међу најновијима је наведено, чувено дело Херберта Харта, правног филозофа и теоретичара и професора јуриспруденције са Оксфорда, које се сматра за једно од најважнијих дела у англосаксонској теорији права у последњих пола века. Харт је својим објашњењем основних филозофско-правних појмова изазвао расправу у научној јавности и заслужан је, према речима Џозефа Раза, за „ренесансу“ правне филозофије.

Дугогодишњу и богату сарадњу Гласника и Правног факултета употпунила је и бесплатна обука студената коју спроводе чланови Редакције електронских правних база Гласника. Они су практично оспособили више од 100 студента Правног факултета да самостално, стручно и ефикасно истражују, проналазе, анализирају и користе правне и друге сродне информације у оквиру некадашње правне базе Е-Гласника. Од 1. јануара 2014. успостављен је Правно-информациони систем Републике Србије, који води ЈП Службени гласник, те се обука у овој години односи на овај систем, који представља једну од највећих правних база у земљи.


Након представљања књиге Појам права полазницима претходног циклуса уручени су и сертификати који се вреднују као Diploma Supplement и сведоче о њиховим вештинама из правне информатике.

Нема коментара:

Постави коментар