Претражи овај блог

петак, 31. јануар 2014.

Награда „Никола Милошевић“ додељена Гласниковом аутору

Награда „Никола Милошевић“ за најбоље теоријско дело из области естетике, филозофије и књижевности објављено у 2013. години, припала је Слободану Жуњићу за четворотомно дело ПРИРОК И СУШТАСТВО у издању Гласника, саопштено је у среду, 29. јануара.

Током традиционалног, директног преноса завршне седнице на Радио Београду 2, жири у саставу: др Миле Савић, проф. др Симо Елаковић и проф. др Мило Ломпар, одлучио је да награда припадне Слободану Жуњићу. Образлажући да је Жуњићево дело не само филозофско, већ да се у великој мери бави књижевним и лингвистичким тумачењима, чланови жирија поткрепили су своју одлуку, пре свега истичући свеобухватност која је пресудно утицала да то четворотомно дело понесе награду која носи име Николе Милошевића.

У ужем избору су биле и књиге Зар опет о Кишу? Небојше Васовића и Скривени федерализам Бојана Ковачевића.

Награду „Никола Милошевић“ за најбоље теоријско дело из области естетике, филозофије и књижевности већ више од десет година додељује Радио Београд 2. Наград носи име филозофа и академика Николе Милошевиће који је био председник жирија све до смрти 2007, након чега је награда добила његово име.

Нема коментара:

Постави коментар