ЕВО ШТА ВАМ ТРЕБА
Каква кулинарска гозба! Раблеовски речено: „И мљац и гуц!“
Миодраг Раичевић је окупио више од сто двадесет писаца свих генерација, са
разних страна, да по својој вољи напишу или рецепте у које би додали мало
књижевности или књижевне текстове у које би уденули своје гастрономско умеће.
Понављам, ако вам је којим случајем промакло
или ако сте мислили да је штампарска грешка: више од сто
двадесет писаца. Овде, где гужва настаје када се око истог окупе три човека.
Уживајте у друштву!
Каква језичка трпеза! Уз сагласност приређивача и лектора,
писцима је остављено да пишу онако како се у њиховом крају говори, без много
„пасирања“ кроз језичке норме. Па се тако ова трпеза полако ширила, раширила и
као сама од себе поставила од Бања Луке до Пирота, од Суботице до Херцег Новог!
Овде, где се и од различитих облика речи „кафа“ увек неко загрцне. Уживајте у
језичком обиљу!
Каква књига! Можда није могуће применити баш сваки рецепт,
можда негде нису поштована кулинарска правила... Али, као што је познато, и
права књижевност и право кулинарство настају у оном тренутку када се правила
одбаце, када се нешто по своме „дометне“, макар за прстохват. Уживајте у
слободи!
Напослетку, какав је и ред на крају сваког
рецепта — ево шта вам треба: књига КОД СРПСКОГ ПИСЦА, са поднасловом КУХИЊСКА
ДЕЛА, али пре свега, не заборавите једно: за најлепши ручак није најважније шта
је на столу, у чинији или на тањиру, већ се лепота крије у наоко обичном чину
међусобног додавања чинија и тањира. Уживајте и у додавању!
прво издање, 2011.
19 х 25 цм, 360 стр.,
броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0975-0
Цена: 1.210,00 РСД
Акција траје до истека залиха
19 х 25 цм, 360 стр.,
броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0975-0
Цена: 1.210,00 РСД
Акција траје до истека залиха
Нема коментара:
Постави коментар