Претражи овај блог

четвртак, 12. децембар 2013.

Гласник расписао конкурс за Награду „ДЕСИМИР ТОШИЋ“

НАГРАДА СЕ ДОДЕЉУЈЕ У ДВЕ КАТЕГОРИЈЕ:

– За најбољу књигу објављену у 2013. из области публицистике,

– за најбољу колумну, фељтон или серију текстова који су објављени у штампаним или електронским медијима у 2013. години.

Номиновано дело, чија је тема од значаја за политички, културни, привредни, односно свеукупни друштвени живот Србије, требало би да изражава лични и независни став аутора, упечатљив и без идеолошке или друге острашћености и искључивости, и да доприноси развоју демократског јавног мњења у земљи. За награду могу да конкуришу појединац или група за заједничко дело, објављено први пут у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2013. године. Публицистички радови у ширем смислу, односно монографије, мемоари, историјски романи и слично, не могу конкурисати за награду.

О добитницима ће одлучивати жири у саставу: Доц. др Душан Павловић, председник, проф. др Владимир Вулетић и Петар Лазић.

Имена добитника биће објављена на свечаности 19. фебруара 2014. године.

За најбољу књигу у области публицистике додељује се новчана награда у износу од 240.000,00 РСД.

За најбољу колумну, фељтон или серију текстова у штампаним или електронским медијима награда је штампање књиге аутора награђених текстова у издању Гласника.

Пријављивање на конкурс трајаће до 31. децембра 2013. године.

Заинтересовани аутори радове могу послати на адресу ЈП Службени гласник, Краља Милутина 27, са назнаком: за Награду „Десимир Тошић“. Радови послати на конкурс неће бити враћени ауторима.

Нема коментара:

Постави коментар