Претражи овај блог

понедељак, 9. децембар 2013.

Одржан Семинар „Практична примена Законика о кривичном поступку са судском праксом“

У организацији Гласника и Правног факултета Универзитета у Београду, у суботу, 7. децембра, одржан је Семинар са темом „Практична примена Законика о кривичном поступку са судском праксом“.


Семинар је организован у амфитеатру „Слободан Јовановић“ Правног факултета Универзитета у Београду, а свечано га је отворио и модерирао уредник Правне библиотеке Службеног гласника Миодраг Радојевић.

Предавачи су били аутори Коментара законика о кривичном поступку, објављеном у издању Гласника – Горан П. Илић, Миодраг Мајић, Слободан Бељански и Александар Трешњев, док је специјални гост био Саша Иванић, заменик тужиоца за организовани криминал.

Семинар је био посвећен искуствима из најновије судске праксе од примене Законика о кривичном поступку 1. октобра 2013, и томе колико је примена законика изменила досадашње схватање кривичног поступка.

Учесници су имали прилику да се упознају са новим процесним Решењима и сагледају досадашња искуства у примени Законика о кривичном поступку у поступцима за организовани криминал и ратне злочине. У непосредној комуникацији са предавачима, могли су да изнесу своје дилеме, укажу на добре стране појединих процесних решења, али и да истакну проблеме које су уочили у досадашњој примени.

Нема коментара:

Постави коментар