Претражи овај блог

среда, 9. новембар 2011.

Гласник у служби помоћи најугроженијима

08. Новембар 2011.

Гости Гласника у уторак 8. новембра, у пословним зградама у Краља Милутина 27 и Јована Ристића 1 били су продавци магазина Лицеулице, који иначе продају најсиромашнији и најугроженији припадници маргинализованих група, попут деце из „Свратишта“, особа из Удружења за ментално недовољно развијене особе, удружења „Живимо заједно“ и „Кец Мнро“.
Они су том приликом продавали магазин Лицеулице по цени од 100,00 динара, од чега је 50% прикупљених средстава директно као приход прослеђено продавцима, који су истовремено могли да се упознају са радом Гласника и његовим запосленима.

Лицеулице је магазин који излази једном месечно, а половина остварених прихода од продаје остаје продавцима, док се преостала средства користе за развој пројекта, финансирање часописа, додатни рад на интеграцији продавца и друге различите инклузивне програме под истим именом.

Посета Гласнику представља такође и наставак нашег хуманитарног ангажмана започетог средином октобра када смо организовали продајни мини-салон књига „Кућа од књига за децу из Свратишта“.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/glasnik-u-sluzbi-pomoci-najugrozenijima

Нема коментара:

Постави коментар