Претражи овај блог

петак, 25. новембар 2011.

У сусрет конференцији „До транспарентног и модерног законодавног система“

25. Новембар 2011.

У Прес сали Владе Републике Србије, у петак, 25. новембра, одржана је конференција за медије поводом предстојеће конференције „До транспарентног и модерног законодавног система“, која ће бити организована у уторак, 29. новембра, у Дому Народне скупштине Републике Србије.

О конференцији коју организују Народна скупштина Републике Србије, Влада Републике Србије, Министарство правде, Министарство културе, информисања и информационог друштва и ЈП Службени гласник, говорили су:

Гордана Пуалић, државна секретарка Министарства правде у Влади Републике Србије,
Јасна Матић, државна секретарка за дигиталну агенду Министарства културе, информисања и информационог друштва у Влади Републике Србије,
Младен Младеновић, заменик генералног секретара Скупштине Србије
и Слободан Гавриловић, директор ЈП Службени гласник.

Гордана Пуалић је нагласила да је скретање пажње јавности и медија на конференцију „До транспарентног и модерног законодавног система“ изузетно важно, јер се тако истовремено указује и на позитивне промене у информатичком и законодавном систему наше државе, које су усмерене ка хармонизацији домаћег законодавног система са законодавством Европске уније.

„Крајњи циљ свега тога јесте јачање владавине права, демократичности и заштите права људи кроз један модеран, ефикасан и транспарентан законодавни систем“, истакла је она.
Јасна Матић је нагласила да промене и напредак у информатичком и комуникацијском аспекту нашег друштва воде ка унапређењу целокупног правног система, што значи и ка квалитетнијем животу за све грађане Србије.

„Начињене су бројне позитивне промене у минулом периоду како би све заинтересоване стране могле да се упознају са процесима законске регулативе и узму учешћа у самом законодавном процесу“, констатовала је она.

Младен Младеновић је изразио задовољство што ће Народна скупштина као носилац законодавне власти у Србији бити уједно и домаћин конференције која, имајући у виду листу учесника, представља идеалну прилику за размену искустава, отварање појединих питања и квалитативан искорак у даљем процесу модернизације и унапређења правног система Србије.

Слободан Гавриловић је захвалио свим партнерским институцијама, организацијама и појединцима који учествују у организацији конференције, нагласивши да ЈП Службени гласник наставља да буде поуздан посредник између државе и грађана, као последња карика која омогућава да пропис ступи на снагу, да буде доступан свим грађанима Србије и да почне да се примењује.

„Имплементирањем нових технологија у свој производни процес и постављањем Портала службених гласила Републике Србије и база прописа, Гласник настоји да свој посао обави што је могуће ефикасније, гарантујући да је правна информација коју преноси службена, аутентична, ажурна и лако доступна, и на тај начин доприносећи транспарентности и сигурности правног система“, закључио је Гавриловић.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/u-susret-konferenciji-%E2%80%9Edo-transparentnog-i-modernog-zakonodavnog-sistema%E2%80%9C

YouTube: http://youtu.be/mNEthMrhIvM

Нема коментара:

Постави коментар