Претражи овај блог

уторак, 22. новембар 2011.

Представљен часопис за анализу политике ПОЛИТИЧКИ ЖИВОТ

22. Новембар 2011.

У Клубу – књижари – галерији Гласник је у понедељак, 21. новембра представљен часопис за анализу политике Политички живот.

Факултет политичких наука у Београду и Гласник покренули су часопис Политички живот, који ће излазити једном у три месеца, а покретање овог часописа произашло је из потребе за озбиљним политичким анализама савремених политичких проблема, како у Србији, тако и на регионалном и међународном плану.

О часопису су говорили: проф. др Славиша Орловић, проф. др Илија Вујачић и проф. др Вукашин Павловић.

Декан ФПН, Илија Вујачић, рекао је да ће се часопис бавити анализом јавних политика, јер је до сада постојао недостатак таквих текстова у Србији, као и да ће то представљати важан допринос и оној области којом се ФПН бави.

Павловић је истакао је да је овим часописом бурни политички живот у Србији добио прилику да од компетентних људи добије политичку анализу, не само дешавања у земљи већ и у региону и шире.

Славиша Орловић, главни уредник часописа, објаснио је да се Политички живот бави анализом јавних политика, политичких институција и политичких процеса, којом ће се дати допринос јачању институција и развијању демократске политичке културе.

„Будући да је јавно поље загушено површним и плитким обрадама политичких тема, које је некритичко, неретко нестручно и необјективно, постоји потреба да се гласније и чешће проговори језиком струке“, рекао је Орловић.

Орловић је представљајући други број тог тромесечника навео да очекује да ће читаоци бити и посланици, министри и њихови помоћници, странке односно сви актери друштвено политичког живота. Оценио је да политиколози не треба да забијају главу у песак, већ да јавно износе своје анализе.

Орловић је најавио и да ће десет његових колега пратити предстојећу предизборну кампању у Србији, а посебно финансирање странака и коалиције.

Међу ауторима анализа у другом броју Политичког живота су и Милица Делевић, Чедомир Чупић и Ратко Божовић

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/predstavljen-casopis-za-analizu-politike-politicki-zivot

YouTube: http://youtu.be/TIzc0GsqPy0

Нема коментара:

Постави коментар