У „Шабачком позоришту“ je у среду, 11. марта, представљена нова Гласникова књига - ЖВАКА У ПЕПЕЉАРИ Драгољуба Драже Петровића, новинара и колумнисте.
О књизи су говорили Гордана Милосављевић Стојановић, уредница издања, Ненад Кулачин, уредник РТВ Шабац, и аутор.
Отварајући трибину, Ненад Кулачин је оценио да су овакви сусрети прилика да се размени мишљење и освежи културни амбијент. Истичући да је реч о необичном споју државне издавачке куће и сатиричног критичара политичке елите, Кулачин је похвалио књигу једног од најинвентивнијих новинара с којим је сарађивао.
Гордана Милосављевић Стојановић истакла је да су колумне Драгољуба Петровића понеле награду „Десимир Тошић“ за најбољу серију текстова објављених у медијима током 2013. године. Ову награду Гласник је установио 2008. с циљем да скрене пажњу на публицистику као значајан сегмент, не само медијског већ и културног живота у Србији.
„Публицистичке књиге су важан део издавачке политике Гласника, усмерене пре свега на капитална дела научне и стручне литературе која имају трајну вредност – једна од таквих су и сабрана дела Шапчанина Станислава Винавера чије ће друго коло ускоро изаћи из штампе“, казала је она.
Књига, према мишљењу уреднице, није „политична“ већ сатирична, јер није реч само о тренутном исмевању стварности, већ о анализи наших карактера, културне матрице и политичког миљеа.
„Петровићев новинарски, али и књижевни дар, сврстава га међу сатиричаре какви су били Домановић и Нушић“, констатовала је она.    
Драгољуб Петровић рекао је да је и сам био сумњичав на почетку сарадње са Гласником, али да је сада изузетно задовољан својом првом књигом, те да му сусрет с новом в. д. директора Гласника, Јеленом Триван, и њено обраћање на овогодишњем уручењу Гласникове награде, улива оптимизам да ће награда поново понети име Десимира Тошића.
„Када је у питању однос с политичарима, сатиричари немају ништа против политичара, напротив, што је више њихових гафова, више је тема и посла за сатиричаре“, рекао је он.  
Представљању књиге су, поред знатижељних читалаца, присутвовали и бројни шабачки политичари. Међу њима било је и оних који су се понекад нашли у Петровићевим колумнама, али је, као и увек, њихов разговор са њим пратио смех и добро расположење. Управо то је и најбоља препорука за читање књишког првенца Драгољуба Драже Петровића.