Претражи овај блог

четвртак, 23. јун 2011.

Предавање Дезмона Динана на Факултету политичких наука

Предавање Дезмона Динана на Факултету политичких наука

23. Јун 2011.

Професор Дезмон Динан – један од најпризнатијих теоретичара Европске уније и шеф катедре „Жан Моне“ за европске јавне политике на Универзитету „Џорџ Мејсон“ у Сједињеним Америчким Државама je у среду, 22. јуна био гост Факултета политичких наука где је организовано предавање на тему „Перспектива проширења Европске уније“.

Динан предаје јавну политику, а својевремено је био ангажован као саветник при Европској комисији у Бриселу и као истраживач на Холандском институту за међународне односе у Хагу. У периоду 1998–2008. био је гостујући предавач на Европском колеџу у Брижу у Белгији и Натолину у Пољској. Области његовог интересовања, истраживања и рада јесу: историографија процеса европских интеграција, историја ЕУ, институције и функционисање ЕУ, проширење ЕУ, регионалне интеграције у контексту глобализације.

Његове најзначајније књиге Све ближа Унија – Увод у европску интеграцију и Мењање Европе – Историја Европске уније објављене су на српском језику и налазе се у богатој издавачкој ризници Гласника.

Књига Све ближа Унија – Увод у европску интеграцију један је од најпопуларнијих светских уџбеника, која на најједноставнији, али веома детаљан начин представља начин организовања и функционисања Европске уније од њеног настанка до данас.

Мењање Европе – Историја Европске уније једно је од најзначајнијих и најцеловитијих публикација о настанку и развоју ЕУ. Ова књига истовремено представља увод за „почетнике“, али и врсно политиколошко штиво за зналце.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/predavanje-dezmona-dinana-na-fakultetu-politickih-nauka

YouTube> http://www.youtube.com/watch?v=AIggHGOkas8

Нема коментара:

Постави коментар