Након посете делегације Гласника Темишвару и Араду 15. и 16. јула ове године, Гласник је у петак, 12. августа, угостио др Славомира Гвозденовића, председника Савеза Срба у Румунији, а ови сусрети представљају зачетак сарадње између овога савеза и Гласника

Славомир Гвозденовић је доктор наука и професор на Универзитету у Темишвару и предавач по позиву за српски језик и књижевност. Истовремено је и председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону и шеф канцеларије дијаспоре у Београду, а чак 16 година је био народни посланик у румунском парламенту. 

Приликом сусрета са др Гвозденовићем констатовано је да постоји велика попударност активности Савеза Срба у Румунији са циљевима и интересима Гласника, а који се огледају у унапређењу културне сарадње матице и дијаспоре, очувању језика и писма и превођењу и издавању капиталних дела у оба правца. 

Договорено је и учешће Гласника на „Данима српске културе“ у Румунији средином новембра у Темишвару, а позив на сајам књига ће добити и Матица српска и Завод за издавање уџбеника.
Гласник ће истовремено, као друштвено одговорна компанија, донирати 100 наслова за српску библиотеку у Темишвару, која је некад била учионица у којој је Милош Црњански завршио прва четири разреда основне школе.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/saradnja-glasnika-i-saveza-srba-u-rumuniji