У Галерији Прогрес у четвртак, 11. августа, представљена је нова Гласникова библиотека – Књижевни гласник – и најављен је богат програм којим ће бити обележен предстојећи Дан Службеног гласника (субота, 13. август). 

Библиотека Књижевни гласник, коју ће чинити неколико колекција, представиће читаоцима најзначајнија дела српске и светске књижевности. Гласникови уредници Гојко Тешић и Наташа Марковић истакли су да ће читаоцима бити представљено двадесетак наслова српске и светске књижевности, почев од најзначајнијих српских романа 20. века који ће наставити традицију издавачке куће Нолит, па до дела женских аутора – класика светске књижевности и путописа.

Први објављени наслови нове библиотеке јесу нови преводи Процеса Франца Кафке и Пустоловина Хаклберија Фина Марка Твена, а у припреми је и Сервантесов Дон Кихот.

Поводом Дана Службеног гласника, Библиотека града Београда ће у петак 12. августа одобрити 30 одсто попуста за учлањење, а нови чланови ће добити и поклон-картицу Гласниковог клуба читалаца са попустом од 25 одсто. Гласник се посетиоцима Кнез Михаилове улице представио изложбом „198 година у служби грађана Србије“ у Библиотеци града.

Гласникови аутори Марина Рајевић Савић, Радоман Кањевац, Милинко Бујишић и Владимир Ђурић Ђура, у суботу ујутру, 13. августа, дружиће се на Земунској пијаци са купцима и продавцима, а биће обележена и годишњица рада прве Гласникове књижаре у Земуну.

У оквиру актуелног Гласниковог салона књига у галерији Прогрес, у суботу вече биће представљена нова књига Драгослава Михаиловића Голи оток – књига четврта и изведена представа Винске веселице, инспирисана изузетно популарним Речником заљубљеника вина Бернара Пивоа, у изведби професора Слободана Јовића и глумца Љубивоја Тадића.

Извор:  http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/u-susret-danu-sluzbenog-glasnika