Претражи овај блог

петак, 6. април 2012.

Гласник посетио Нови Пазар

06. Април 2012.

У Новом Пазару је у четвртак, 5. априла свечано отворена прва Гласникова књижара и том приликом је организовано низ пратећих културних дешавања.

На Државном универзитету у Новом Пазару потписан је протокол о сарадњи ове високошколске институције и Гласника.

Овај протокол омогућава заједничке пројекте, сaиздаваштво, размену годишњих издања и организацију научних скупова, а потписали су га проректор универзитета проф. др Предраг Јовановић и заменик директора Гласника Милоје Обрадовић.

То је била прилика и за представљање Гласниковог издаваштва којем су присуствовали бројни студенти Универзитета, а доц. др Емир Ћоровић, в. д. проректора за опште и правне послове Универзитета, посебно је истакао важност улоге Гласника који је од оснивања познат по књигама и текстовима у области правних и економских наука.

Говорећи о Гласниковим активностима и издаваштву, Милоје Обрадовић и Ана Поповић су нагласили да је у доба гашења књижара широм Србије било неопходно да се у складу са културолошком мисијом преузме ризик отварања нових књижара, што је Гласник доживео и као део своје друштвене одговорности, па сад тако има више од 30 књижара широм Србије, а једна од њих је и у Новом Пазару.

На представљању Гласниковог издаваштва говорио је и др Милисав Савић, књижевник и редовни професор Државног универзитета, један од еминентних Гласникових аутора.

Гласник је ову прилику искористио и да библиотеци Државног универзитета поклони пакет вредних књиге из својих жанровски различитих издања.

Нема коментара:

Постави коментар