Претражи овај блог

петак, 16. новембар 2012.

Представљена књига УВОД У ПРОЈЕКТОВАЊЕ ЕНТЕРИЈЕРА

16. Новембар 2012.

У Кафе – књижари – галерији Гласник у четвртак, 15. новембра, представљена је књига Увод у пројектовање ентеријера Неде Питулић и Бојане Берић.

О књизи су говорили: уредник Петар Арбутина, дипл. инж. архитектуре Љубивоје Митровић и Бојана Берић.

Арбутина је истакао да је реч о делу које говори о архитектонском пројектовању унутрашњости.

„Ова књига је резултат дубоке професионалне потребе ауторки да оно што јесте њихова примарна професионална вокација представе и на овај начин, па је она, као таква, пре свега плод њиховог професионалног искуства.“

Митровић је нагласио да књига има форму уџбеника и да садржи све потребне елементе које неко ко се спрема да се бави пројектовањем ентеријера треба да има у глави.

„Кад желите да некога научите да чита и пише, ви му купите буквар, а ако желите да неког припремите за бављење ентеријером – купите му ову књигу“, истакао је он.

Бојана Берић је констатовала да пројектанти имају потребу да мобилишу обимну литературу како би уопште започели процес пројектовања и дизајнирања.

„Схватили смо да је за почетнике проблем ако немају смернице куда да иду. Ова књига је јединствена јер садржи све области које ентеријер представља и стога је одличан водич за све почетнике – било оне који намеравају професионалне да се баве ентеријером, било оне који тиме желе да се баве из хобија“, рекла је она.

Погледајте видео материјал:
http://www.youtube.com/watch?v=mEwsNwl8I3g&hd=1
 
УВОД У ПРОЈЕКТОВАЊЕ ЕНТЕРИЈЕРАсаиздаваштво са Арт конструкторима
прво издање, 2012.
21 х 21 цм, 240 стр.
тврди повез, латиница
ISBN: 978-86-519-1299-6
Цена на сајту:
1.620,00 ДИН

Цена за чланове клуба са попустом:
1.215,00 ДИН + (трошкови доставе) ... www.klubglasnik.com
Намера ауторки ове књиге јесте да обезбеде један фокусиран, информативан и читљив увод у праксу осмишљавања архитектуре унутрашњег простора. Архитектура унутрашњег простора је пракса која обухвата анализу и разумевање како постојећих, тако и предложених објеката, природе и квалитета њихове унутрашњости, и интимно истраживање карактеристика унутрашње декорације. Ово издање открива процес организације и дизајна простора и демонтира ову праксу у базичне конститутивне делове, с посебним нагласком на захтеве форме и структуре. Свако поглавље фокусира се на суштинска знања која је неопходно имати када се приступа било ком аспекту осмишљавања простора. Ово није корак напред који ће указати на то којим путем да се крене, већ први корак у упознавању са основним алатима и методама којима остварујемо јединство естетике и функције. Приступ базиран на перцептивном читању садржаја понуђеног у овој књизи може произвести одговарајуће и динамичне резултате код читаоца који се одлучи да са овим издањем крене у истраживање пројектовања ентеријера или бављење тим послом.
Љубивоје Митровић, дипл. инж. арх.

Нема коментара:

Постави коментар