Претражи овај блог

четвртак, 28. март 2013.

Коља Мићевић добитник награде КОЧИЋЕВО ПЕРО за пролеће 2013. године


Књижевник и преводилац Коља Мићевић добитник је награде „Кочићево перо“ за пролеће 2013, која му је припала за дело Лирска историја музике у издању Гласника, а која ће му свечано бити уручена у петак, 29. марта у 12 сати у Римској дворани Библиотеке града Београда (Кнез Михаилова 56).

Ово је још једно у низу вредних признања додељених неком од Гласникових аутора и издања. Награду „Кочићево перо“ додељује Задужбина „Петар Кочић“ Београд–Бањалука, за висока достигнућа у савременој књижевности и оданост лепоти Кочићеве мисли и речи.

Одлуку о добитнику награде „Кочићево перо“ за пролеће 2013, донео је жири у саставу: Никола Вуколић (председник), Миљенко Јерговић, Милета Аћимовић Ивков, Владан Матијевић и Младен Весковић. У саопштењу жирија поводом одлуке о добитнику награде, председник жирија, књижевник Никола Вуколић, између осталог, наводи да се „пред Лирском историјом музике (Од Питагоре до Баха) Коље Мићевића, човјек осјећа као да се налази пред грандиозном катедралом која га магнетично мами несагледивом дубином боја, освјетљења, облика, призора, звукова који су својеврстан репетиториј вијекова, историје, људског хода под пепелом звијезда“.

Нема коментара:

Постави коментар