Претражи овај блог

петак, 1. март 2013.

У СКЦ-у представљено друго издањe књиге БИТИ РОКЕНРОЛ


У Великој сали Студентског културног центра у среду, 27. фебруара представљено је друго издањe књиге Бити рокенрол Петра Пеце Поповића и Михајла Пантића.

Аутори су говорили о историјској важности рокенрола за развитак музике, али и друштва уопште.

Поповић је истакао да књига представља преглед ведрије стране наше друштвене историје, приказане кроз приче о људима који су мењали музику. Он је присутнима испричао о занимљивим догађајима у вези са одржавањем прве Гитаријаде 1966. године, као и о чувеним „БУМ“ фестивалима, првим југословенским рок фестивалима који су својевремено окупили имена попут ЈУ групе, Јосипе Лисац, Бијелог дугмета, Смака и Рибље чорбе.

Пантић је рекао да књига такође подсећа на значајне људе који су прерано отишли, али су оставили незабораван траг у уметности.

„Док сам читао Пецине фрагменте и покушавао да се на њих надовежем, схватио сам да имам невероватно задовољство – ову књигу доживљавам као ведрију страну не само нашег рокенрола, већ целокупне друштвене историје“, истакао је он.

Заједно са музичком подршком Милана Плећаша, Ненада Златановића и Горана Белојевића, он је одсвирао и неколико познатих рок песама.

Представљање је завршено приказивањем спота за песму О младости Душана Прелевића Прелета, нашег познатог рокера, писца и сценаристе, који је преминуо 2007. године.

Нема коментара:

Постави коментар