Претражи овај блог

среда, 14. септембар 2011.

Представљена књига СУДСКОМЕДИЦИНСКО ВЕШТАЧЕЊЕ НЕМАТЕРИЈАЛНЕ ШТЕТЕ

Представљена књига СУДСКОМЕДИЦИНСКО ВЕШТАЧЕЊЕ НЕМАТЕРИЈАЛНЕ ШТЕТЕ

14. Септембар 2011.

У Клубу – књижари – галерији Гласник у уторак, 13. септембра представљена је књига Судскомедицинско вештачење нематеријалне штете Гаврила Шћепановића, Зорана Станковића, Здравка Петровића и сарадника.

О књизи су говорили: др Гаврило Шћепановић, специјалиста ортопедске хирургије, др Зоран Станковић, министар здравља и специјалиста судске медицине и проф. Јовица Тркуља, уредник Правне библиотеке.

Судскомедицинско вештачење нематеријалне штете јединствена је књига у области судске праксе, која на свеобухватан начин разматра све процедуре неопходне вештацима како би се лакше снашли пред судом у улози вештака, а судијама и адвокатима помоћ у постављању правих питања вештацима. Аутори су наши еминентни правници и лекари који су на основу сопственог искуства и вишегодишње праксе направили успешан спој правне и медицинске науке. Четрдесет четири стручњака, коаутора књиге, направили су јединствен зборник широке намене, који је подједнако драгоцен како студентима и професорима, тако и вештацима који се сусрећу са практичним проблемима. Признање за уложен труд, за само неколико месеци од објављивања књиге, стигло је не само од наших правника и вештака, већ и од колега из окружења, Црне Горе, Републике Српске и Хрватске. Ова књига је заједничко издање Службеног гласника и Правног факултета Универзитета Унион у Београду.

Говорећи о књизи, министар здравља Зоран Станковић, истакао је да је недостатак знања најчешћи извор неспоразума и манипулација, које су посебно тешке када су у вези са емоционалним доживљајима произашлим из повреде или губитка најближих“. Људи своје професије везују за своје животе те је тако, деликатност процене нечије кривице изузетно осетљиво питање“, рекао је Станковић. Књига попут ове представља водич и путоказ за оне који желе да знањем надвладају дилеме и нађу сигуран ослонац у искуству и теорији еминентних стручњака чији су текстови сабрани у књизи Судскомедицинско вештачење нематеријалне штете.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/predstavljena-knjiga-sudskomedicinsko-vestacenje-nematerijalne-stete

Нема коментара:

Постави коментар