У новој Гласниковој београдској књижари у Македонској 25, у четвртак, 9. априла, представљен је Гласников нови уметничко-уреднички колегијум, који ће чинити реномиранa имена културе и књижевности на овим просторима – Гојко Тешић, Светислав Басара, Горан Петровић, Владимир Кецмановић, Јовица Аћин и Бранко Кукић. 
Нови уредници и Гласников нови директор Сектора за издавање књига – Петар В. Арбутина су најавили издавачке планове за ову годину. Приликом њиховог представљања, Јелена Триван, в. д. директора ЈП Службени гласник, нагласила је да је Гласникова просветитељска мисија усмерена ка томе да буде у служби одбране културе од шунда и кича.
У едицијама које ће покренути нови уреднички тим ће се, између осталог, наћи и Дневници Емира Кустурице, публицистика Феђе Димовића из Београдског синдиката и Мухарема Баздуља, белешке и преписке Коче Поповића које дају нови поглед на послератну историју, нови погледи на рад Вука Караџића и 157 издања српске и светске књижевности и науке о књижевности.
Јелена Триван је нагласила да су овакав састав уредника и списак књига које ће бити објављене доказ да је Гласник поново елитни издавач и јавно предузеће с добрим пословањем, jeр је једно од ретких јавних предузећа које је само у два месеца, у јакој тржишној конкуренцији, повећало продају службених издања за 52 одсто, а продају књига за 26 одсто, доказујући да јавна предузећа не морају и не смеју да живе на државним јаслама и послују лоше.
Гласник ће у наредним месецима отварати књижаре широм Србије и тако бити и једно од ретких предузећа које отвара нова радна, одржива места без помоћи и субвенција“, казала је она, напоменувши такође и да је Гласник за само два месеца два пута уплатио добит у буџет Републике Србије, доказавши да се може пословати другачије и одговорно, али и то да култура није трошак државе.
У наредном периоду биће представљен и уреднички колегијум за друштвено-хуманистичке науке.
Свечаност  представљања новог уредничког колегијума и нове књижаре је обележила и акција у оквиру које је првих сто купаца у новој књижари добијало на поклон неко од Гласникових издања, док је нешто пре овог догађаја у просторијама Института за међународну политику и привреду потписан Споразум између Гласника и те установе, којим је дефинисана будућа сарадња те две, важне институције у културном и научном животу Србије. Она је, између осталог, већ резултирала отварање поменуте књижаре у просторијама Института, али ће значити и објављивање стручних текстова које ће достављати Институт у Правно-информационом систему РС, који води Гласник.