Радио Телевизија Србије и ЈП Службени гласник потписали су у четвртак, 2. априла, Споразум о сарадњи, с циљем да заједнички раде на развоју културе у Србији, кроз побољшање културних и уметничких садржаја.
Споразум су потписали Никола Мирков, в. д. генералног директора РТС-а, и Јелена Триван, в. д. директора ЈП Службени гласник, а са њим се успоставља сарадња од интереса за потписнике, али и за развој културе уопште.
Јелена Триван је том приликом истакла да Гласник у свом лексикографском одељењу, између осталог, наставља да ради и путевима Јована Цвијића и да описује и пописује различите делове Србије, што је резултирало едицијом, али и видео серијом „Корени“, коју ће Гласник за емитовање уступити РТС-у.
„Ми данас имамо један велики просветитељски посао, а нема ни развијене економије без образовања и културе – стога се надам да ћемо заједнички на том пољу нешто учинити и помоћи држави да оно мало средстава која у тој сфери има на најбољи начин дође до крајњих корисника“, нагласила је она.