У уторак 14. априла, у Малој сали Коларчеве задужбине, представљена је ЕНЦИКЛОПЕДИЈА СТРАХА Љубомира Ерића и сарадника.
О књизи су, том приликом, осим Ерића, говорили Триво Инђић, Милан Влајчић и Зоран Радовановић – аутори неких текстова који се налазе у књизи.
Радовановић је указао на Ерићеву богату професионалну каријеру, током које је више од 50 година посветио теми страха. Говорећи о самом делу, констатовао је да је реч о књизи која је грађена поступно и темељно.
„Реч је о књизи која спада у лексиконе којем ће се читаоци стално враћати, а Ерић је међу ауторима окупио сараднике од којих се преписује, а не оне који од других преписују“, рекао је Радовановић
Инђић је истакао да је Ерић признати и доказани ауторитет, а да Енциклопедија представља темељни увид у тему која је комплексна и значајна у егзистенцијалном смислу.
„Наша култура је добила једну суптилну публикацију која представља аутентичан поглед на тему страха, из свих углова“, оценио је Инђић нагласивши да она може да послужи као уводник у ту тему.
Влајчић је оценио да је реч о несвакидашњем подвигу за нашу културу која се гуши у осредњости.
„Оваквих, мултидисциплинарних анализа теме страха нема ни у другим културама и земљама“, нагласио  је Влајчић запазивши да је све око нас везано за тему страха, а да ова књига обухвата све те компоненте.
Ерић се осврнуо на своја искуства у пракси и побројао све сараднике који су радили на припреми и изради Енциклопедије, изразивши велику захвалност свима, али и издавачу – Службеном гласнику.
Ово јединствено лексикографско дело настоји да обухвати свеукупно искуство, веровања, религиозне и уметничке представе, филозофска и научна сазнања о феномену страха. У више од 2.000 одредница, распоређених абецедно према првом слову назива, презентована су лексикографски тематизована сазнања о различитим областима људске природе и човековог постојања у свету, која су, непосредно или посредно, повезана са феноменом страха.