Претражи овај блог

понедељак, 28. мај 2012.

У сусрет Фестивалу поезије и књиге

25. Мај 2012.

У Клубу – књижари – галерији Гласник је у четвртак, 24. маја одржана конференцију за новинаре поводом предстојећег 6. Међународног београдског фестивала поезије и књиге ТРГНИ СЕ! ПОЕЗИЈА!

Конференцију су организовали Гласник и Трећи трг, а говорили су Гордана Милосављевић Стојановић, Дејан Матић и Милан Добричић.

Овогодишњи омаж фестивала посвећен је песнику Ивану Растегорцу (1940–2010),  а слоган је „Трчаћу довек“ (стих песника). Биће одржан од 30. маја до 2. јуна 2012. у УК „Вук Караџић“ (Булевар краља Александра 77а).

Значајан део ове традиционалне манифестације посвећен је Гласниковим ауторима који ће наступити на овогодишњем фестивалу. Сарадња Гласника и „Трећег трга“, који већ шесту годину организује фестивал поезије, није у вези само са овом манифестацијом, а протеклих година реализоване су и кроз заједничку акцију „Book crossing“ зоне у Београду и Србији.

Гласник, следећи своју културну политику сарађује како са најзначајнијим институцијама културе, попут САНУ-а и Београдског универзитета, а преко културних центара и библиотека, до појединачних манифестација и удружења са циљем представљања књиге. Београдски међународни фестивал поезије „Тргни се! Поезија! једна је од бројних манифестација у којој Гласник учествује пре свега захваљујући својим ауторима: Кољи Мићевићу, Нини Живанчевић и Бисерки Рајчић, који су ове године део званичног програма фестивала.

У фоајеу Установе културе „Вук Караџић“ традиционално ће се на продајној изложби књига наћи Гласникови наслови који су у вези са поезијом, попут Лирске историје музике Коље Мићевића, Пољске књижевне авангарде Бисерке Рајчић, Понешто о песницима и поезији Борисава Радовића, Поезија српске авангарде Радована Вучковића, као и звучне књиге: Антологија лирске поезије и Антологија епске поезије које је приредила проф. др Мирјане Стефановић и Бе(иј)оград Избор из португалске љубавне поезије.

Нема коментара:

Постави коментар