Претражи овај блог

уторак, 19. фебруар 2013.

КОМЕНТАР ЗАКОНИКА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ - Горан П. Илић, Миодраг Мајић, Слободан Бељански и Александар Трешњев


Коментар Законика о кривичном поступку, чији су аутори истакнути стручњаци у овој области, др Слободан Бељански, др Горан П. Илић, др Миодраг Мајић и мр Александар Трешњев, од велике је важности за правилну примену Законика о кривичном поступку из 2011, као и за разумевање новог модела поступка и његових последица у правосудном систему. 

Иако је текст Коментара Законика о кривичном поступку првенствено намењен онима који ће нова законска решења примењивати у пракси, аутори нису занемарили ни теоријско сагледавање одређених питања, при чему теоријски поглед заузима онолико простора колико је неопходно за практичну примену Законика о кривичном поступку

Коментар Законика о кривичном поступку обилује домаћом и иностраном судском праксом. Реч је о судским одлукама донетим након почетка примене Законика о кривичном поступку и о бројним актуелним одлукама судова које се односе на процесна решења која нису битније мењана. Поред тога, Коментар Законика о кривичном поступку садржи праксу Уставног суда и Европског суда за људска права, која представља референтни оквир за поступање редовних судова у вези са стандардима људских права у кривичном поступку.

прво издање, 2013.
цена: 3.240,00 РСД

Нема коментара:

Постави коментар