Претражи овај блог

среда, 17. октобар 2012.

У Вршцу представљене књиге Пера Симића о Титу и Дражи

12. Октобар 2012.

На малој сцени Народног позоришта „Стерија“ у Вршцу, у четвртак 11. октобра, представљене су књиге Пера Симића: Тито Феномен 20. века и Дража – Смрт дужа од живота у издању Гласника.

О књигама су говорили стручни сарадник Института за историографију Немања Девић, модератор Драгољуб Селаковић и аутор.

У књизи Тито – Феномен 20. века реч је о биографији Јосипа Броза, у којој аутор, користећи обимну грађу и дугогодишње новинарско искуство, нуди своје виђење једне од најинтригантнијих личности минулог века и, без сумње, најинтригантније личности у седамдесетогодишњој историји две бивше Југославије. Писан с јасно израженим ставом, али и са изразитом способношћу за наглашавање спорних места – од загонетке Брозовог спорног идентитета, преко тајанствених периода у његовој преткомунистичкој и илегалној биографији, па све до тренутака када су у Маршала биле упрте очи ексјугословенске, па и светске јавности, а који, упркос томе, нису загонетни ништа мање од тренутака прекривених велом анонимности – Симићев Тито подстиче читаоца да прати са изузетним занимањем не само странице везане за непознате догађаје већ и оне посвећене догађајима за које је безброј пута чуо. Зато не чуди што су прва два издања ове књиге продата у педесет седам хиљада примерака.

У књизи Дража – Смрт дужа од живота Перо Симић, један од најрелевантнијих зналаца биографије Јосипа Броза Тита, приближио нам је и биографију његовог највећег ратног ривала – команданта краљеве војске у отаџбини, генерала Драгољуба Драже Михаиловића. Реч је о изузетно драгоценом тексту где су документоване и сабране чињенице које обесмишљавају готово седамдесет година дугу повест фалсификовања историје, и о врхунски занимљивом штиву у којем ће чак и добри познаваоци Михаиловићеве личности и судбине открити многе интересантне, непознате детаље.

ТИТО ТИТО
треће допуњено издање, 2011.
17 х 24 цм, 420 стр.
броширан повез, латиница
Цена на сајту:
918,00 ДИН

Цена за чланове клуба са попустом www.klubglasnik.com :
688,50 ДИН
+ (трошкови доставе)
 
 
Дража – смрт дужа од живота Дража – смрт дужа од живота
прво издање, 2012
садржи ЦД са тонским записом са суђења
13,5 x 20 цм
283 стр.
броширан повез
ћирилица
Цена на сајту:
400,00 ДИН

Цена за чланове клуба са попустом www.klubglasnik.com:
300,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Нема коментара:

Постави коментар