Претражи овај блог

уторак, 23. октобар 2012.

Одржан Гласников традиционални сајамски коктел

Одржан Гласников традиционални сајамски коктел

23. Октобар 2012.

У понедељак, 22. октобра, другог дана 57. Међународног београдског сајма књига, Гласник је организовао традиционални свечани коктел којем су присуствовали наши бројни аутори, уредници и пословни сарадници.
 
Том приликом, још једном је наглашена важност јубилеја који ће Гласник прославити наредне године – 200 година од објављивања „Новина сербских“, односно два века дуге традиције, будући да је Гласник правни наследник првих српских службених новина.
 
Oсим подсећања на важност Гласникове културолошке мисије, вредности и значаја бројних издања, саопштена су и имена добитника традиционалних Гласникових годишњих, сајамских признања. Међу њима су се овај пут нашли: академик Добрица Ћосић, аутор најпродаваније Гласникове књиге – Босански рат, проф. др Илија Вујачић, уредник Гласникове библиотеке Друштво и наука, који је добио признање за најкомплекснију библиотеку, као и Наташа Марковић, уредница Гласникове колекције Сопствена соба, која добила признање за најоригиналнију колекцију. Осим њих, награду за издавачки подухват године добио је проф. др Гојко Тешић, уредник Гласникове библиотеке Књижевне науке, уметност и култура који је приредио Дела Станислава Винавера.
 
Гласникове активности на овогодишњем Сајму књига у Београду ће данас поподне бити настављене управо представљањем Дела Станислава Винавера у сали „Борислав Пекић“, док ће на Гласниковом штанду у арени Хале 1 нове књиге из колекције Један према један потписивати Давид Албахари, Воја Чолановић и Мирослав Максимовић.
 
YouTube: http://youtu.be/M5kk-RUjhQw 

Нема коментара:

Постави коментар