Претражи овај блог

понедељак, 29. октобар 2012.

Успешан завршетак Гласниковог сајамског наступа

29. Октобар 2012.

У недељу, 28. октобра, завршен је 57. Међународни београдски сајам књига, а Гласников викенд-програм обележило је неколико занимљивих дешавања.

У суботу, претпоследњег сајамског дана, наши гости били су најбољи писци-студенти, награђени на Гласниковом Конкурсу за најбољу кратку причу с темом Књига.

Наиме, осим новчаних награда и вредних књига којима су они награђени, најбоље приче – награђене и избор осталих по одлуци жирија, публиковане су у књизи у издању Гласника, а аутори су потписивали примерке књиге и дружили се с гостима.

Гласник је, подсећања ради, настављајући праксу друштвено одговорног пословања које обухвата и подршку младих и талентованих, почетком године расписао овај Конкурс на који je за месец дана стигло више од 300 радова који су испуњавали захтеване критеријуме. Најављен је и нови конкурс за следећу годину.

У недељу је наш гост била наша чувена оперска певачица – Милка Стојановић чију монографију је Гласник недавно објавио, која је потписивала заинтересованим посетиоцима нашег штанда.

У недељу нам је уручена и награда за „Најбољег издавача“ коју су у оквиру традиционалног, 18. по реду избора, доделили акредитовани новинари на Сајму књига у Београду, а о чему више можете прочитати у засебној вести.

Погледајте видео материјал са проглашења добитника новинарских награда:
http://youtu.be/xZUOqk5yBF0

Нема коментара:

Постави коментар