Претражи овај блог

петак, 18. јануар 2013.

КРАТКА ИСТОРИЈА ВИЗАНТИЈСКЕ ЕСТЕТИКЕ - Виктор В. Бичков

Виктор Васиљевич Бичков рођен је 1942. године. Стручњак у области естетике, теорије и историје уметности и културологије.

Подручја његових главних научних интересовања јесу византијска естетика, средњовековна руска, руска религијска естетика XX века и феноменологија савремене уметности. Доктор философских наука, професор, добитник Државне награде Русије за област науке и технике (1996), начелник сектора естетике Института за философију Руске академије наука, члан Међународне асоцијације естетичара, Асоцијације теоретичара уметности Русије и Московског савеза уметника.

Разрадио је савремену теорију естетичког искуства, фундаментално прорадио и увео у савремену науку историју православне естетике од раних црквених отаца до XX века. Изнео је научну хипотезу „Култура – пост-култура“. Аутор је више од 500 научних радова објављених у различитим земљама света, међу њима су 34 монографије и фундаментални савремени уџбеници из естетике; аутор је низа већих колективних научних пројеката реализованих на основу руских и међународних конкурса. Учесник је многих међународних конгреса и симпозијума.

превела Наташа Пољак
цена: 2.376,00 РСД

Нема коментара:

Постави коментар