Претражи овај блог

субота, 26. јануар 2013.

Сарадња Гласника и Правног факултета Универзитета у Београду


У Конференцијској сали Правног факултета Универзитета у Београду, у петак 25. јануара, у оквиру манифестације „Светосавски дани“, организовано је представљање Правне библиотеке Службеног гласника и потписан уговор о пословној сарадњи између Службеног гласника и Правног факултета Универзитета у Београду.

О Службеном гласнику и његовој Правној библиотеци, као и о сарадњи с Правним факултетом, говорили су проф. др Радош Љушић, в. д. директора Службеног гласника, проф. др Сима Аврамовић, декан Правног факултета, и доц. др Танасије Маринковић, уредник Правне библиотеке Службеног гласника.

Објављујући издања у којима се открива значење и смисао права и правде, Правна библиотека Службеног гласника  има просветитељску мисију очувања правне традиције и уздизања правне културе.

Током 2012. је у овој библиотеци, у различитим едицијама, објављено више од 80 наслова наших најистакнутијих правника, теоретичара и практичара. Истовремено се у њој не занемарује ни значај преводне литературе, на којој се предано ради са жељом да се наша читалачка публика упозна с најзначајнијим токовима правне мисли и праксе у свету. И у години 2013. наставља се у складу с већ постојећом традицијом издаваштва правне литературе, као и његовим унапређењем.

Нема коментара:

Постави коментар