Претражи овај блог

среда, 19. децембар 2012.

Представљена књига 13 И ПО ПРИЧА

19. Децембар 2012.
 
У Библиотеци града Београда је у уторак, 18. децембра представљена књига 13 И ПО ПРИЧА, у којој се налазе приче крими жанра које су писали ђаци основних и средњих школа.
 
Књига је заправо резултат пројекта „Мултимедијалне радионице за писање детективских романа“ који је друштво „Лицеј“ реализовало током 2011. у београдским основним школама, уз сарадњу Библиотеке града Београда и подршку Секретаријата за образовање.
 
Најпре је у Вуковој сали Библиотеке града Београда организована конференција за новинаре на којој је представљена књига и сам пројекат, а потом је у поподневним сатима о томе било речи у Римској дворани Библиотеке града Београда.
 
О књизи су говорили: Драгана Божиновић, председник друштва Лицеј, Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, Петар Арбутина – извршни директор Гласниковог Издаваштва – Редакције књига и часописа, као и аутори прича у књизи: Мома Алексов, Вера Бајић, Јован Стефановић, Душан Јаковљевић, Дуња Станковић, Емилија Јеремић, Софија Милосављевић, Тина Томановић, Ана Боухада, Антоније Јеремић, Огњен Вујичић, Реља Петровић и Василије Матијашевић.
 
Драгана Божиновић је напоменула да су аутори прича ученици са територије општине Врачар.
„У тренутку стварања прича, најмлађи аутор је имао девет, најстарији 16 година, а занимљиво је да су они прошли кроз цео издавачки процес јер су осим писања, сами радили илустрације, лектуру па чак и бизнис план“, казала је Божиновић.
 
Она је најавила да ће током зимског распуста Лицеј организовати нове креативне радионице у градској библиотеци и да ће нова књига младих аутора представљати избор најбољих прича и илустрација.
 
Јасмина Нинков нагласила је да је пројекат креативних радионица за младе писце један од најбољих у којима је градска библиотека учествовала.
 
„Половина наших чланова су деца и зато ћемо увек бити отворени за радионице у којима се развија таленат наших најмлађих писаца“, рекла је она.

Нема коментара:

Постави коментар