Претражи овај блог

четвртак, 27. децембар 2012.

Представљена књига АРГУМЕНТИ И ПРЕДРАСУДЕ

21. Децембар 2012.
У Дому омладине Београда je у четвртак, 20. децембра представљена књига Аргументи и предрасуде Мирка Цветковића.
 
О књизи су, осим аутора, говорили и Биљана Степановић, Ђорђе Стојшић, Јуриј Бајец и Милојко Арсић.
 
Говорећи о књизи, Цветковић је истакао да се она не бави људима него процесима, због чега читаоци неће наићи на „пикантерије о члановима бивше владе“. Како је истакао, идеја је била резултат његове намере да се упореде подаци о свему што је његов кабинет постигао током свог мандата, а у складу с обећањима изнетим у премијеровом експозеу приликом преузимања дужности.
 
„У мом експозеу била је једна реченица у којој сам рекао да кад људи буду ценили рад владе то треба да чине на основу чињеница а не предубеђења, и схватио сам да та реченица није стигла до слушалаца – кад упоредимо шта смо стварно урадили, а како је јавност то прихватила, види се да постоји огромна дискрепанца“, рекао је Цветковић.
 
Бајец је рекао је да је добро што је књига објављена сад, док још није прошло много времена од завршетка мандата прошле владе, нити од почетка рада нове, што омогућава директна поређења. Он је као предност истакао и компаративни метод који Цветковић примењује и из којег закључује да Влада није радила тако лоше како се то често мисли и да је играла и имала резултате, нарочито у контексту глобалне кризе.
 
Арсић је рекао је да је овом књигом бивши премијер показао веру у снагу аргумената и упозорио на предрасуде у нашој јавности попут оне о огромној корупцији у здравству због чега се, наводно, по глави становника годишње на здравствене услуге потроши 200 евра, што би значило да су сви лекари милионери.
 
Погледај овај видео:
http://youtu.be/cJSIA753Waw

Нема коментара:

Постави коментар