Претражи овај блог

понедељак, 16. мај 2011.

СУСРЕТИ У ТАМИ


Представљена књига СУСРЕТИ У ТАМИ

11. Мај 2011.

У Клубу – књижари – галерији Гласник у уторак 10. маја представљена је књига Сусрети у тами Биљане Дојчиновић. 

О књизи су, поред ауторке, говорили проф. др Драган Стојановић и проф. др Гојко Тешић.
Сусрети у тами је друга књига из колекције Интерпретације у Библиотеци књижевне науке, култура и уметност. Гојко Тешић, уредник библиотеке, истакао је да заслуге за ову колекцију припадају пре свега Наташи Марковић која је њен творац и коуредник.

Према речима рецензента Драгана Стојановића, поднаслов књиге– Увод у читање Вирџиније Вулф – може заварати јер то није водич за обичног, већ за паметног и образованог читаоца који даје историјски и филозофски оквир за читање Вирџиније Вулф.

 „У својој студији посвећеној Вирџинији Вулф Биљана Дојчиновић проблематизује и аналитички спаја два сложена и никад до краја исцрпива скупа проблема са којима се на прелазу векова и миленијума, а с погледом у непосредну прошлост, садашњост, а донекле и у будућност, суочавају истраживачи књижевне уметности: сакреативност читаоца, која се од њега очекује у читању књижевних дела, ако она, то јест њихови аутори желе да стекну право на аутентично важење списатељске активности и њених производа; и друго, с тим повезано питање, који методолошки приступи или „теорије“ омогућавају да се иде у корак с таквим захтевом или очекивањем, како би се писац и читалац у делу некако срели, нека буде и у тами.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/predstavljena-knjiga-susreti-u-tami

Нема коментара:

Постави коментар