У Клубу – књижари – галерији Гласник је у петак, 20. маја, представљен десети број часописа ТФТ (Театар, филм, телевизија).
Слободан Шуљагић, уредник ТФТ-а, представио је јубиларни број часописа којем је недавно на Сајму књига у Сарајеву додељена I награда за најбољи часопис. 

У овом броју ТФТ-а могу се прочитати текстови Од апсурда до револта Зоранa Ђерићa, Први Хамлет у слободи Бошка Милина, Србија ad portas Љиљане Јеринић, У раљама комедије
 
О хорор серијама пише Драган Јовићевић а Мали час историје повјести држи Оливера Милошевић. Александра Шипетић пише о Јелисавети Секи Саблић, Вида Басара текст Погрешан почетак, а можете прочитати и одломак из сценарија за играни филм Парада Срђана Драгојевића.
Предрага Перишића.

Маша Стокић пише о Магији немогућег, а мр Спасоје Ж. Миловановић одломак из драматуршке белешке Пут око света у 100 м²

О Спилберговом ЕТ ванземаљцу, у тексту под насловом Пријатељство које траје пише Зоран Пановић, док се Бранка Оташевић у тексту Прошлост у причи бави реконструкцијом епохе између научног документаризма, романсиране историје и документарне фикције.

Златко Паковић у новом броју пише о Српској транзицији на филму, а Раде Пантић аутор је текста Спасавање редова Рајана и носталгија за Другим светским ратом. Саша Радојевић пише о Филмским губитницима у српском неолиберализмуЗаједно и Тилва Рош, а Петар Јончић о Желимиру Жилнику.

Извор:  http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/predstavljen-jubilarni-broj-tft