Претражи овај блог

среда, 14. децембар 2011.

У Библиотеци града Београда представљени ИЗАБРАНИ РАЗГОВОРИ Милоша Јевтића

14. Децембар 2011.

У Римској дворани Библиотеке града Београда у уторак, 13. децембра представљено је првих шест књига Изабраних разговора Милоша Јевтића.

О књигама су, осим аутора, говорили и Слободан Гавриловић, уредник и директор Гласника и проф. др Дарко Танасковић.

До сада је објављено шест књига Јевтићевих разговора са некима од најзначајнијих интелектуалца са ових простора, а у припреми је још шест.

Гавриловић је нагласио да су Јевтићеве књиге пример нечег што у развијеним земљама представља посао на којем раде стотине стручњака у оквиру озбиљних института, а што представља материјал на којем би требало да се гради наша целокупна духовност, и што би морало да представља помоћ и важан ослонац у том послу.

Танасковић је истакао да књиге представљају вертикале српске духовности, али вертикале здравог плурализма које су сведене у нешто што јесте трансисторијски код и ослонац наше духовности, а то и јесте највећа вредност Јевтићевих разговора и књига.

„Алхемија између аутора и саговорника резултирали су снажном и неодољивом мелодијом сећања на све оно што јесте вредно сећања“, оценио је он.

Јевтић је указао на озбиљност припрема за сваки од разговора који је водио, као и то да је и након интервјуа остао у пријатељским односима са свим својим саговорницима.

„Бројна пријатељства са људима са којима сам разговарао, а која сам очувао, представљају богатство за мој дух и увек су била додатни подстицај за нове разговоре и дела“, закључио је он.    

Извор:     http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/u-biblioteci-grada-beograda-predstavljeni-izabrani-razgovori-milosa-jevtica

Нема коментара:

Постави коментар