Претражи овај блог

четвртак, 29. децембар 2011.

У Лесковцу додељена прва награда Гласникове јесење наградне игре

28. Децембар 2011.

Професор књижевности и писац из Власотинца Саша Станковић добитник је прве награде Гласника, односно комплета вредних књига, који му је уручен у Гласниковој књижари у Лесковцу у уторак, 27. децембра. 

Наградни купон „Велике јесење награде игре“ попунио је крајем новембра на наговор љубазне продавачице Јелене Петковић.

Када је средином децембра Станковић потпуно заборавио овај „безначајан“ догађај, зазвонио је телефон и добио је обавештење из Београда да је добитник прве награде, односно пакета књига у вредности од 10.000,00 динара.

„Купио сам тад најновију књигу савремене српске списатељице Љубице Арсић“, каже Станковић, који је са задовољством преузео награду, а у знак захвалности, Јелени Петковић поклонио је бомбоњеру.

Станковић каже да не верује у награђене игре, али и да се овога пута преварио. Сви који познају младог професора рекли су да је награда дошла у праве руке, јер су књиге његова велика страст.

„Као колекционар до сад сам набавио више стотина књига, а као професор књижевности и библиотекар сваки дан ширим љубав према књизи међу најмлађим нараштајима“, каже он.

„И коначно, као писац и сам стварам нове књиге, а да ли је ова награда само случајност, процените сами“, поручује Станковић, млади професор књижевности у Власотиначкој гимназији.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/u-leskovcu-dodeljena-prva-nagrada-glasnikove-jesenje-nagradne-igre

Нема коментара:

Постави коментар