Претражи овај блог

среда, 12. октобар 2011.

ИСКУШЕЊА ЕКОНОМСКЕ ПОЛИТИКЕ У СРБИЈИ

Представљена књига ИСКУШЕЊА ЕКОНОМСКЕ ПОЛИТИКЕ У СРБИЈИ

12. Октобар 2011.

У Клубу – књижари – галерији Гласник je у уторак, 11. oктобра представљена књига Искушења економске политике у Србији Љубомира Маџара. 

О књизи су, поред аутора, говорили Борис Беговић, Божо Стојановић и Бошко Мијатовић.

Беговић и Стојановић су констатовали да аутор у својој најновијој књизи истражује могуће домете критике економске политике уопште, са посебним нагласком на Србију.

Они су се сагласили у оцени да Маџар у својој књизи закључује да део заната експерата и професионалаца јесте градња мостова према институцијама и званичницима који треба да прихвате и реализују њихове предлоге и препоруке.

„Разумевање за тешкоће практичне реализације треба код оних који дају препоруке да буде део мудрости ако не већ експертизе“, сматра Маџар. „Само тако биће избегнут, а где се појави, превазиђен антагонизам између оних који дају предлоге и препоруке и оних којима су те поруке из света науке упућене, jер без конструктивне и здраве комуникације на тој релацији, свака критика и саветовање са пратећим препорукама биће испразни и непродуктивни“, оценио је он.

Маџарев полазни став јесте да је уобичајена критика владиних економских политика обично незадовољавајућа – не само стога што ни економисти, ни економска наука немају дефинитивне и поуздане одговоре на сва питања, већ и стога што се често занемарују политичка и друга ограничења која у одређеној мери везују руке политичарима приликом избора политика. Тај свој изазован став Маџар темељно образложе и аргументовано и полемички брани.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/predstavljena-knjiga-iskusenja-ekonomske-politike-u-srbiji

Нема коментара:

Постави коментар