Претражи овај блог

понедељак, 31. октобар 2011.

Гласников рокенрол завршетак Сајма књига у Београду

31. Октобар 2011.

Последњи дан 56. међународног београдског сајма књига програм на Гласниковом штанду је, у присуству великог броја личности које су задужиле историју рокенрола на нашим просторима, обележен представљањем две књиге о рокенролу – Седма република (Поп култура у ЈУ распаду) Анте Перковића и Бити рокенрол Михајла Пантића и Пеце Поповића.

Перковић је оценио да културни и духовни простор бивше Југославије никада није престао постојати и да је то једина добра вест.
„Морамо поправљати уништено, стварати нове везе и пазити да повезујемо културом, а не на њеној супротности, а ја ћу се, као и до сад, бавити музиком и писањем најбоље што знам“, поручио је он.

Поповић је, говорећи о књизи коју је написао заједно са Михајлом Пантићем, истакао да није писао историју музике 20. века на овим просторима, већ причу о људима са којима је имао привилегију да се дружи и успoмeнама које су му омогућиле да стари боље него што је било у сценарију.

„То је зато мали омаж доброти коју сам ја добио дружећи се и слушајући те људе - захваљујући музици, много сам путовао и упознао разне људе, од којих многи нису ни свирали или певали, али без којих свирање и певање не би имали смисла“, нагласио је он.

Пантић је рекао да је покушао да покаже како се обликовао један поглед на свет, тј. како се формирала и форматирала једна генерација којој политика није била приоритет.
„Зато се осећам вредним, богатим, испуњеним и ведрим што сам био, не учесник, али свакако сведок те појаве“, подвукао је он.

Предајом „Отворене књиге“ амбасадору Мађарске, која ће бити почасни гост наредног године, у недељу, 30. октобра, свечано је затворен 56. међународни сајам књига у Београду. 

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/glasnikov-rokenrol-zavrsetak-sajma-knjiga-u-beogradu

Нема коментара:

Постави коментар