Претражи овај блог

петак, 14. октобар 2011.

Гласник представио свој програм за предстојећи сајам књига у Београду

14. Октобар 2011.

Гласник је у четвртак, 13. октобра, у Клубу – књижари – галерији Гласник представио свој програм за предстојећи 56. међународни сајам књига у Београду.
Између два сајма, Гласник је објавио око 250 наслова, а од ове године је упловио и у воде белетристике едицијом „Књижевни гласник“ у оквиру које ће на сајму бити представљене три колекције – „Сопствена соба“, „Један према један“ и „Гласови света“.

Уредник едиције „Гласови света“ Јовица Аћин издвојио је неколико наслова – Свеске Леонарда да Винчија у два тома у којима су скупљени сви записи овог уметника, као и Мадридски кодекси, причу о банкама чувеног песника Фернанда Песое Банкар анархиста и Откуп сирове коже Адбулаха Сидрана.

Уредник Правне библиотеке Јовица Тркуља истакао је да је током године у овој библиотеци објављено осамдесетак књига са циљем да се представе аутори који поштују прошлост, разумеју садашњост и праве споне са бољом будућношћу у којој ће Србија живети у владавини права. Тркуља је међу значајним насловима издвојио Споменицу Валтазару Богишићу, као и едицију „Реторика“ у којој је објављено дело Бранислава Нушића. Изразио је жаљење што није до краја реализован започети пројекат издавања изабраних дела америчког историчара Дејвида Макензија који је писао о Србији.

Уредник библиотеке Књижевне науке Гојко Тешић рекао је да је њена продукција премашила предвиђене оквире и представио је више занимљивих наслова, од Пољске књижевне авангарде до колекција посвећених успостављању културних, интелектуалних и научних веза између Београда и Загреба.

Радован Биговић, уредник Филозофско-теолошке библиотеке, издвојио је двотомно Хришћанско предање Јарослава Пеликана и Увод у историју цивилизације Истока и Запада Јана Кјеневича.

Извршни директор издаваштва и уредник едиције „Уметност и култура“ Петар Арбутина истакао је да је за сајам планирано 86 књига, од чега ће више од 90 одсто бити одштампано до почетка сајма или током његовог трајања. Према његовим речима, Гласник ће до краја године издати око 380 нових наслова са циљем да у свакој библиотеци свака друга књига буде књига овог издавача.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/glasnik-predstavio-svoj-program-za-predstojeci-sajam-knjiga-u-beogradu

Нема коментара:

Постави коментар