Претражи овај блог

понедељак, 31. октобар 2011.

Шести дан Гласника на Сајму књига у Београду

28. Октобар 2011.

Шестог дана 56.међународног сајма књига у Београду, Гласник је на свом штанду представио своје ново капитално дело – Лирску историју музике, у четири тома, аутора Коље Мићевића, а међу посетиоцима Гласниковог штанда су били и премијер Србије Мирко Цветковић и министар рада и социјалне политике Расим Љајић.

Реч је о делу специфичне тежине, које се налази између сна и јаве, између нота и поезије и  које је, како је приметила Гласникова представница за односе с јавношћу Гордана Милосављевић Стојановић, могу ће савладати и разумети на прави начин једино ако се претходно дубоко удахне!

Мићевић је најпре нагласио да он није од оних аутора који воле да причају о садржини својих књига и подсетио да је ово дело заправо друго по реду у новој Гласниковој едицији коју он уређује.

„Ја сам желео да почетну тачку поставим што даље и тако дођем до корена европске музике, јер ја сматрам да се мора ићи уназад да би се могло напредовати“, рекао је он.

Он је такође нагласио да је дело заправо и роман са великим бројем личности-јунака, повезаних посебном врстом везе која постоји у музици, а која је несвојствена неким другим врстама уметности.

„Књига је истовремено и сведочанство о нестанку, пропадању музике јер су многа дела заувек нестала и заборављена са бројним ратовима и временским непогодама који су прошлости потресали читав свет“, рекао је Мићевић.

Представљање своје књиге, Мићевић је заокружио отпевавши шансону Илера Орлеанског – тему „Лабуд“.

Извор: http://www.slglasnik.com/aktuelno/vesti/sesti-dan-glasnika-na-sajmu-knjiga-u-beogradu

Нема коментара:

Постави коментар